Taxatie Raalte

Verkoopbegeleiding

Het verkopen van uw eigen woning is geen alledaagse gebeurtenis. Het kan een rationele beslissing zijn geweest, maar ook een zware, emotionele beslissing. Daarnaast komt er ook heel veel kijken bij de verkoop van uw woning. En natuurlijk wilt u daar een goed gevoel aan overhouden.
Daarom is het verstandig om een deskundige in te schakelen bij de verkoop van uw woning. Wij zullen ons uiterste best doen om uw woning voor een goede prijs te verkopen met de voorwaarden die u daarbij wenst.

Werkwijze

Bij de verkoop van uw woning doorlopen wij een vast stappenplan. 

 • Stap 1. Kennismaking
  Voordat wij kunnen starten met onze werkzaamheden, vinden wij het erg belangrijk om onze klanten te leren kennen. Daarom starten wij allereerst met een kennismakingsgesprek. Deze vindt plaats op een moment dat u uit komt. 
  Tijdens dit gesprek leren we elkaar niet alleen beter kennen, ook geven wij u een indicatie van de waarde van uw woning, welke strategieën wij hanteren en wat een goede verkoopprijs zal zijn. 
 • Stap 2. Waardebepaling
  Na de eerste kennismaking neemt onze makelaar uw woning van binnen en buiten nauwkeurig op. Dit is niet alleen nodig om de verkoopwaarde vast te stellen, maar ook om vragen van geïntereseerden te kunnen beantwoorden en extra verkoopargumenten te kunnen ontdekken. 
  Op basis van alle verzamelde informatie stellen we in overleg met u een vraagprijs vast. Uiteraard staat hier voorop dat we een prijs bepalen waarmee we de hoogst mogelijke opbrenst kunnen realiseren.
 • Stap 3. In de verkoop nemen
  Uw woning wordt aangemeld bij de NVM, waarna deze automatisch op Funda wordt gepresenteerd. Ook zorgen wij ervoor dat uw woning zichtbaar in de verkoop staat, door bijvoorbeeld een bord in de tuin te plaatsen. 
 • Stap 4. Bezichtigingen
  Het belangrijkste onderdeel van de verkoop zijn de bezichtigingen. Wij verzorgen de bezichtigingen van uw woning op een professionele manier. Het inplannen van de afspraak gebeurd gezamenlijk met u en vindt doorgaans op reguliere werkdagen en werktijden plaats. 
 • Stap 5. Onderhandelen
  Wanneer we een bod ontvangen van een geïnteresseerde koper, nemen wij direct contact met u op. Samen met u bespreken wij of dit bod reëel is en wat nu de beste strategie is. Wij zullen uiteraard niets doen zonder uw toestemming en u wordt van elke ontwikkeling op de hoogte gebracht.
 • Stap 6. De overdracht
  Wanneer er een prijs is overeengekomen, zullen wij de verkoopprijs en bijbehorende voorwaarden officieel vastleggen in een koopakte. Deze zullen wij met u bespreken voordat er een akkoord ondertekend zal worden. 
  Op de datum van de definitieve overdracht zullen wij samen met u en de koper een eindinspectie inplannen. De staat van de woning wordt dan gecontroleerd en ook of er aan alle voorwaarden is voldaan. 

Siebert Makelaardij inschakelen

Wij helpen u graag bij de verkoop van uw woning. Hebt u nog vragen, of wilt u ons direct inschakelen? Neem dan contact met ons op.